Geregistreerd partnerschap Tilburg

Geregistreerd partnerschap Tilburg

Wilt u niet trouwen maar wel uw relatie officieel maken? Dan kunt u kiezen voor een geregistreerd partnerschap. Tegenwoordig wordt hier steeds vaker voor gekozen. Benieuwd wat geregistreerd partnerschap precies is en waarover u na moet denken? Hoekstra & Partners Notarissen legt u graag alles uit over geregistreerd partnerschap in Tilburg. Zo staat u niet voor onaangename verrassingen.

Wat is geregistreerd partnerschap?

Geregistreerd partnerschap is net zoals een huwelijk een samenlevingsvorm. Wanneer u niet wil trouwen, kunt u de relatie zo toch formeel maken. Een huwelijk en een geregistreerd partnerschap lijken veel op elkaar, maar hebben wat enkele kleine verschillen. Zo kunt u bij geregistreerd partnerschap uw relatie buiten de rechter om ontbinden. Dit kan wel alleen wanneer u en uw partner het eens zijn en wanneer jullie geen minderjarige kinderen hebben. Bij geregistreerd partnerschap heeft u ook een aantal rechten en plichten. Zo mag u de achternaam van uw partner gebruiken. Maar hoeft u niet in een rechtszaak te getuigen tegen uw geregistreerde partner. Ook zijn u en uw partner elkaars erfgenaam, maar u kunt in uw testament iets anders bepalen.

Als u een geregistreerd partnerschap wil afsluiten in Tilburg is het goed om aan een aantal zaken te denken. Zo moeten jullie beide 18 jaar of ouder zijn en mogen jullie niet met iemand anders getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben. Wanneer u onder curatele staat, moet u toestemming krijgen van de curator of de kantonrechter. Wanneer u niet voldoet aan deze eisen, kunt u altijd nog toestemming krijgen van de minister van Justitie en Veiligheid. Daarnaast is het ook verstandig om, net zoals het opstellen van huwelijkse voorwaarden, ook partnerschapsvoorwaarden op te stellen. Mocht uw relatie onverhoopt stranden, dan maken partnerschapsvoorwaarden de afwikkeling eenvoudiger. Voor de partnerschapsvoorwaarden voor geregistreerd partnerschap in Tilburg kunt u ook bij ons terecht.

Het regelen van een geregistreerd partnerschap in Tilburg

Voor uw geregistreerd partnerschap kunt u terecht bij uw gemeente. U moet in ieder geval twee weken voor de datum van uw geregistreerd partnerschap melding doen van het voornemen. Dit kan vaak online. Daarnaast moet u minimaal twee en maximaal vier getuigen aanmelden van 18 jaar of ouder. Uw geregistreerd partnerschap in Tilburg regelen? Dat doet u bij Hoekstra & Partners Notarissen. Ook wanneer u uw partnerschap wilt ontbinden kunt u bij ons terecht. Zo weet u zeker dat alles juridisch perfect geregeld is.

Hoeveel een geregistreerd partnerschap kost, ligt aan de gemeente. Zo bedragen de kosten van een geregistreerd partnerschap in Tilburg aan de locatie en moet u een trouwboekje van 19,60 euro betalen. Daarnaast ligt het ook aan of u nog een eventuele ceremonie wilt. Hulp nodig bij uw geregistreerd partnerschap in Tilburg? Vraag met een paar stappen een offerte aan!

Uw notarieel adviseur
in Tilburg

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening op ieder denkbaar gebied.

DE KRACHT ACHTER HOEKSTRA & PARTNERS NOTARISSEN

Maak kennis met de specialisten

Harold Jansen

Notaris

Marjolein Kuijpers

Behandelaar familiepraktijk

Kirsten Nouws

Behandelaar familie- en ondernemingsrechtpraktijk