De overdracht van de woning

Leveringsakte woning

U heeft het koopcontract getekend, de hypotheek geregeld en de inboedel ingepakt. Nu is het tijd voor het grote moment: de overdracht van de woning! Met een leveringsakte op maat zorgt Hoekstra & Partners Notarissen ervoor dat het overdragen van de woning juridisch goed geregeld wordt.

Woning kopen? Kies uw notaris

Als u degene bent die de woning koopt, bent u ook degene die bepaalt welke notaris de leveringsakte opstelt. Wanneer u kiest voor Hoekstra & Partners Notarissen in Tilburg weet u zeker dat de leveringsakte zorgvuldig wordt opgesteld.

In de leveringsakte – ook wel transportakte genoemd – staan alle afspraken tussen de koper en de verkoper. Onze notaris voert voorafgaand aan de overdracht diverse controles uit, om zeker te weten dat de akte inderdaad gepasseerd kan worden: we controleren of aan alle wettelijke voorwaarden is voldaan, of de verkoper daadwerkelijk de eigenaar is en of er beslagen op de woning rusten. Hebben koper, verkoper én de notaris de akte eenmaal getekend? Dan schrijft onze notaris vervolgens een afschrift van de leveringsakte in bij het Kadaster. Dan is de woning officieel geleverd en bent u de nieuwe eigenaar van de woning.

Leveringsakte laten opstellen door de notaris

Ook het opstellen van de leveringsakte kunnen we voor u verzorgen. Zo weet u zeker dat alles juridisch perfect geregeld is.

TIP: NOTARISKOSTEN AFTREKBAAR
Sommige notariskosten bij de aankoop van een huis zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Dit geldt voor kosten die te maken hebben met het afsluiten van een hypotheek.

TIP: BESPAAR OP OVERDRACHTSBELASTING
Bent u jonger dan 35 jaar én koopt u een woning van € 400.000,00 of meer? Probeer dan de overdracht te laten plaatsvinden vóór 1 april 2021. U kunt dan, bij een koopsom van € 400.000, € 8.000 besparen.

Uw notarieel adviseur
in Tilburg

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening op ieder denkbaar gebied.

De kracht achter Hoekstra & Partners Notarissen

Maak kennis met de specialisten

Harold Jansen

Notaris

Inge Mulleman- van den Biggelaar

Behandelaar onroerend goedpraktijk

Stephanie Franken

Medewerker onroerend goedpraktijk

Marvin la Rose

Behandelaar onroerend goedpraktijk

Eefje Wijdemans

Medewerker onroerend goedpraktijk

Edith van der Zee

Behandelaar onroerend goedpraktijk