Alles goed vastgelegd

Partnerschapsvoorwaarden

Steeds meer mensen kiezen voor een geregistreerd partnerschap, in plaats van een huwelijk. Maar net zoals het opstellen van huwelijkse voorwaarden verstandig kan zijn als u gaat trouwen, is het in veel gevallen ook raadzaam om samen partnerschapsvoorwaarden op te stellen. Mocht uw relatie onverhoopt stranden, dan maken partnerschapsvoorwaarden de afwikkeling eenvoudiger. Zo beschermt u zichzelf én elkaar tegen onverwachte en vervelende verrassingen.

Beperkte gemeenschap van goederen

Sinds 2018 is er bij een geregistreerd partnerschap automatisch sprake van een beperkte gemeenschap van goederen. Dat betekent dat de bezittingen én schulden die de partners al voor hun geregistreerd partnerschap hadden, ook van henzelf blijven. Zo gaat de helft van het vermogen van de ene partner dus niet meer automatisch naar de andere partner na relatiebreuk, en is de ene partner ook niet meer opeens voor de helft verantwoordelijk voor de studieschuld van de ander. Alleen de bezittingen of schulden die u tijdens het geregistreerd partnerschap opbouwt, zijn gezamenlijk.

Ook in deze nieuwe situatie kan het slim zijn om partnerschapsvoorwaarden op te stellen. Bijvoorbeeld wanneer één van de twee partners een onderneming heeft en niet wil dat de ander verantwoordelijk kan worden gehouden voor schulden die tijdens het partnerschap worden gemaakt, of wanneer u de eigendomsverdeling van de woning anders wilt verdelen dan 50/50. Hoekstra & Partners in Tilburg heeft veel expertise in huis op het gebied van het opstellen van partnerschapsvoorwaarden en zorgt ervoor dat deze precies aansluiten bij uw wensen en situatie.

Partnerschapsvoorwaarden
bij de notaris

Ook uw partnerschapsvoorwaarden kunnen we voor u verzorgen. Zo weet u zeker dat alles juridisch perfect geregeld is.

TIP: LET OP IN HET BUITENLAND
Heeft u een internationale relatie of bezit in het buitenland? Een geregistreerd partnerschap wordt niet altijd erkend in het buitenland.

Uw notarieel adviseur
in Tilburg

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening op ieder denkbaar gebied.

DE KRACHT ACHTER HOEKSTRA & PARTNERS NOTARISSEN

Maak kennis met de specialisten

Harold Jansen

Notaris

Marjolein Kuijpers

Behandelaar familiepraktijk

Kirsten Nouws

Behandelaar familie- en ondernemingsrechtpraktijk