Uw vereniging oprichten bij de notaris

Een vereniging oprichten

Het oprichten van een vereniging is niet zo heel ingewikkeld, maar er moeten wél enkele belangrijke keuzes worden gemaakt. Zo moet u beslissen wat voor soort vereniging u wilt oprichten. Hoekstra & Partners Notarissen in Tilburg kan u hierbij helpen. Wij hebben alle expertise die nodig is voor het oprichten van een vereniging en adviseren u over de beste keuzes in uw situatie.

Volledige of beperkte rechtsbevoegdheid

De belangrijkste keuze bij het oprichten van uw vereniging is of u een volledige of een beperkte rechtsbevoegdheid wilt. Voor een vereniging met een beperkte rechtsbevoegdheid hoeft u in principe niet naar de notaris en hoeven er zelfs niet in alle gevallen statuten opgesteld te worden, omdat alles omtrent deze verenigingen wettelijk geregeld is. Er zit echter een addertje onder het gras: bij faillissement of schulden zijn de bestuurders hoofdelijk aansprakelijk. Wilt u dat niet? Richt dan een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid op, door middel van een notariële akte. Onze notaris kan u dan meteen helpen bij het opstellen van de statuten – die bij deze verenigingsvorm wél verplicht zijn.

In de statuten van uw vereniging staat wat het doel van de vereniging is, hoe deze heet, waar de vereniging gevestigd is en hoe deze bestuurd wordt. Ook legt u erin vast hoe de besluitvorming plaatsvindt en hoe het met de algemene ledenvergadering zit. Onze notaris heeft veel ervaring met het opstellen van statuten voor verenigingen en geeft u tips en advies over zaken waar u zelf wellicht nog niet bij stil had gestaan.

Vereniging oprichten
bij de notaris

Ook voor het oprichten van een vereniging kunt u bij Hoekstra & Partners Notarissen terecht. Zo weet u zeker dat alles juridisch perfect geregeld is.

DE KRACHT ACHTER HOEKSTRA & PARTNERS NOTARISSEN

Maak kennis met de specialisten

Harold Jansen

Notaris

Kirsten Nouws

Behandelaar familie- en ondernemingsrechtpraktijk

Uw notarieel adviseur
in Tilburg

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening op ieder denkbaar gebied.