Juridisch advies bij de notaris

Fusie, splitsing of herstructurering van uw organisatie

Wilt u twee bedrijven samenvoegen, of een bestaande organisatie juist in meerdere onderdelen splitsen? Of wilt u uw organisatie op een andere manier herstructureren? In al deze gevallen is een goed juridisch advies en dienstverlening op maat onontbeerlijk. Hoekstra & Partners Notarissen in Tilburg beschikt over ruime expertise en ondersteunt u hier graag bij, zodat alles goed wordt geregeld en uw organisatie klaar is voor de toekomst.

Fusie
van een onderneming

Een fusie kan op verschillende manieren worden vormgegeven. Bij een aandelenfusie worden de aandelen tussen de twee fuserende vennootschappen overgedragen. Bij een bedrijfsfusie worden activa en passiva overgedragen van bedrijf A naar bedrijf B, in ruil waarvoor bedrijf A aandelen ontvangt van bedrijf B. Een juridische fusie is de meest complexe vorm, omdat hiervoor behoorlijk wat procedurevoorschriften gelden. Bij deze fusievorm verkrijgt het ene bedrijf alle aandelen, activa en passiva van de andere onderneming – die daarmee ophoudt te bestaan.

Splitsing
van een onderneming

Het splitsen van een bedrijf kan veel redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat de aandeelhouders ruzie hebben, om een familiebedrijf in gelijke delen over te dragen aan de kinderen, om risico’s te beperken of om een bedrijf beter bestuurbaar te maken. Het splitsen van een bedrijf kan op diverse manieren gebeuren, die ieder zo hun eigen financiële, fiscale en juridische gevolgen hebben. Daarom is een goed advies een expert heel belangrijk. Hoekstra & Partners Notarissen helpt u graag bij het bepalen van de juiste constructie en bij het opstellen van de benodigde notariële akte.

Behalve fusies en splitsingen kan de notaris uw bedrijf ook bij andere vormen van herstructurering adviseren. Bijvoorbeeld wanneer u een nieuw bedrijfspand wilt kopen en dat in een aparte BV wilt onderbrengen, of wanneer er aandelen gecertificeerd moeten worden. Daarbij heeft u een adviseur nodig met brede kennis van het ondernemingsrecht en veel ervaring in de juridische dienstverlening die daarbij komt kijken. Hoekstra & Partners Notarissen in Tilburg heeft ruime expertise in het adviseren van bedrijven bij allerhande herstructureringsvraagstukken. We helpen u graag verder met een advies op maat.

Herstructurering, fusie en splitsing bij de notaris

Ook voor advies bij herstructurering, zoals het fuseren of splitsen van uw BV, NV, stichting of vereniging kunt u bij Hoekstra & Partners Notarissen terecht. Zo weet u zeker dat alles juridisch perfect geregeld is.

DE KRACHT ACHTER HOEKSTRA & PARTNERS NOTARISSEN

Maak kennis met de specialisten

Harold Jansen

Notaris

Kirsten Nouws

Behandelaar familie- en ondernemingsrechtpraktijk

Uw notarieel adviseur
in Tilburg

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening op ieder denkbaar gebied.