Advies op maat van de notaris

Gemeenschap van goederen

Het regelen van een huwelijk beperkt zich voor veel mensen tot het organiseren van de trouwdag zelf. Maar het is verstandig om ook verder vooruit te kijken en u te laten adviseren door een notaris. Zeker wanneer u graag in gemeenschap van goederen wilt trouwen, want dat is sinds enkele jaren niet meer automatisch het geval. Onze notaris kan u voorzien van een advies op maat wanneer u toch graag in volledige gemeenschap van goederen wilt trouwen.

Beperkte gemeenschap van goederen

Sinds 2018 trouwen echtparen automatisch in een beperkte gemeenschap van goederen. Dat betekent dat de bezittingen én schulden die de partners al voor hun huwelijk hadden, ook van henzelf blijven. Zo gaat de helft van het vermogen van de ene partner dus niet meer automatisch naar de andere partner na een scheiding, en is de ene partner na een scheiding ook niet meer opeens voor de helft verantwoordelijk voor de studieschuld van de ander. Alleen de bezittingen of schulden die u tijdens het huwelijk opbouwt, zijn gezamenlijk.

Wilt u graag in volledige gemeenschap van goederen trouwen, zoals dat vóór 2018 het geval was? Dan is een notariële akte noodzakelijk. Daarin regelt u dat alle bezittingen en schulden van u samen zijn – ook die van vóór het huwelijk. Hoekstra & Partners Notarissen heeft hiervoor veel expertise in huis. Wij helpen u graag verder met een advies op maat.

Gemeenschap van goederen
bij de notaris

Ook een akte voor trouwen in gemeenschap van goederen kunnen we voor u verzorgen. Zo weet u zeker dat alles juridisch perfect geregeld is.

TIP: LEG EIGENDOM GOED VAST
Bij het eindigen van uw huwelijk – door overlijden of scheiding – is het bij de huidige, automatische beperkte gemeenschap van goederen belangrijk dat u kunt aantonen wie eigenaar is van welke goederen. Een goede administratie is hierbij van groot belang. Voor aangekochte bezittingen is het bijvoorbeeld verstandig om een factuur of ontvangstbewijs met daarop de naam van de eigenaar goed te bewaren. Bezittingen die tijdens het huwelijk zijn aangeschaft moeten wel tussen de partners worden gedeeld, tenzij u kunt aantonen dat u het betreffende goed met uw privévermogen heeft betaald. Heeft u hier niet zoveel zin in? Overweeg dan om huwelijkse voorwaarden te laten opmaken.

Uw notarieel adviseur
in Tilburg

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening op ieder denkbaar gebied.

DE KRACHT ACHTER HOEKSTRA & PARTNERS NOTARISSEN

Maak kennis met de specialisten

Harold Jansen

Notaris

Marjolein Kuijpers

Behandelaar familiepraktijk

Kirsten Nouws

Behandelaar familie- en ondernemingsrechtpraktijk