Alles goed vastgelegd

Samenlevingscontract op maat

Wanneer u gaat samenwonen, is het goed om enkele zaken te regelen in een samenlevingscontract. Bijvoorbeeld van wie de inboedel is, hoe de kosten van de huishouding worden verdeeld en wat er moet gebeuren als de relatie eindigt of één van de twee partners overlijdt. Hoekstra & Partners Notarissen in Tilburg heeft alle kennis in huis om u te voorzien van een advies op maat.

Wat staat er in het samenlevingscontract

In het samenlevingscontract kunt u afspraken maken over diverse zaken. Bijvoorbeeld hoe de kosten van de woonlasten verdeeld worden. Ook kunt u erin vastleggen hoe uw bezittingen worden verdeeld als u uit elkaar gaat. Een belangrijk onderdeel van het samenlevingscontract is het verblijvensbeding, waarmee u afspreekt dat – mocht één van de partners overlijden – de ander in het huis mag blijven wonen. Maar let wel: een samenlevingscontract is geen vervanging voor een testament.

Een samenlevingscontract is bovendien belangrijk om in aanmerking te komen voor partnerschapspensioen én om gebruik te kunnen maken van een hogere vrijstelling van erfbelasting: zonder samenlevingscontract bent u volgens de Belastingdienst ‘vreemden’ van elkaar en bedraagt deze vrijstelling slechts € 2.244 (in 2021).

Samenlevingscontract
bij de notaris

Ook uw samenlevingscontract kunnen we voor u verzorgen. Zo weet u zeker dat alles juridisch perfect geregeld is.

TIP: KINDERWENS
Willen jullie binnenkort kinderen krijgen? Check dan ook nog eens de inhoud van jullie samenlevingscontract om te controleren of de inhoud ook is afgestemd op door jullie te maken afspraken over de opvoeding van de kinderen en de verdeling van de kosten. Mochten jullie op een later moment uit elkaar gaan, dan kunnen deze eerder gemaakte afspraken van groot belang zijn.

Uw notarieel adviseur
in Tilburg

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening op ieder denkbaar gebied.

DE KRACHT ACHTER HOEKSTRA & PARTNERS NOTARISSEN

Maak kennis met de specialisten

Harold Jansen

Notaris

Marjolein Kuijpers

Behandelaar familiepraktijk

Kirsten Nouws

Behandelaar familie- en ondernemingsrechtpraktijk