Laat uw testament opstellen bij de notaris

Een tweetrapstestament

U heeft vast wel eens gehoord van het tweetrapstestament, dat destijds via het televisieprogramma Radar bekendheid kreeg. Met een tweetrapstestament kan de langstlevende partner het betaling van belasting over de erfdelen van de kinderen uitstellen tot het moment dat ook de langstlevende ouder is overleden. Hoekstra & Partners Notarissen in Tilburg vertelt u hier graag alles over en stelt voor u een tweetrapstestament op maat op.

Met een tweetrapstestament wordt de langstlevende partner tot enige erfgenaam benoemd. De volledige nalatenschap gaat dan in eerste instantie naar de langstlevende; terwijl de kinderen (nog) niets erven. De langstlevende krijgt belastingvrijstelling over de volledige erfenis tot een bedrag van € 671.910 (in 2021). Zonder tweetrapstestament had de langstlevende partner over de erfdelen van de kinderen al wel belasting moeten betalen. 

Zeker wanneer het geld voornamelijk in de woning zit, kan dat anders problemen opleveren. Dat heeft wel tot gevolg dat de kinderen, zodra de laatste ouder is overleden, in de meeste gevallen meer erfbelasting moeten betalen. Of een tweetrapstestament ook voor u de beste oplossing is, bespreekt Hoekstra & Partners Notarissen graag met u.

Regel een tweetrapstestament bij de notaris

Ook voor het laten opstellen van uw tweetrapstestament kunt u bij Hoekstra & Partners Notarissen terecht. Zo weet u zeker dat alles juridisch perfect geregeld is.

TIP: REGEL DE ADMINISTRATIE
Een tweetrapstestament brengt administratieve handelingen met zich mee. Stel, na het overlijden van de eerste ouder, een boedelbeschrijving op en laat de langstlevende een administratie bijhouden. Zo kunt u aantonen welke vermogensbestanddelen behoren tot het vermogen van de eerst overleden ouder, en welke van de langstlevende ouder waren.

Uw notarieel adviseur
in Tilburg

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening op ieder denkbaar gebied.

DE KRACHT ACHTER HOEKSTRA & PARTNERS NOTARISSEN

Maak kennis met de specialisten

Harold Jansen

Notaris

Marjolein Kuijpers

Behandelaar familiepraktijk

Kirsten Nouws

Behandelaar familie- en ondernemingsrechtpraktijk