Het doorhalen of uitschrijven van de hypotheek

Hypotheek royeren

Elke hypotheekakte wordt door de notaris ingeschreven bij het Kadaster. Heeft u uw hypotheek volledig afbetaald? Dan kunt u ervoor kiezen om de hypotheek te laten royeren – ook wel uitschrijven of doorhalen genoemd – bij het Kadaster. Ook wanneer u de hypotheek oversluit, is royeren van de oude hypotheek noodzakelijk. De notariële akte die hiervoor nodig is, kan Hoekstra & Partners Notarissen in Tilburg voor u opstellen.

Het royeren van de hypotheek is sowieso verplicht wanneer u de woning verkoopt of wanneer u de hypotheek oversluit. Maar u kunt er ook voor kiezen om de hypotheek nog niet te royeren, ook wanneer deze al is afbetaald. Bijvoorbeeld wanneer u in de toekomst bij dezelfde geldverstrekker nog eens een hypotheek wilt afsluiten. Wij raden u overigens aan om uw hypotheek al ruim voor de overdracht van uw woning te royeren, als u uw woning verkoopt. U kunt dan zelf namelijk nog kiezen welke notaris de hypotheek voor u laat doorhalen.

Hypotheek laten royeren
door de notaris

Ook het royeren van de hypotheek kunnen we voor u verzorgen. Zo weet u zeker dat alles juridisch perfect geregeld is.

DE KRACHT ACHTER HOEKSTRA & PARTNERS NOTARISSEN

Maak kennis met de specialisten

Harold Jansen

Notaris

Inge Mulleman- van den Biggelaar

Behandelaar onroerend goedpraktijk

Stephanie Franken

Medewerker onroerend goedpraktijk

Marvin la Rose

Behandelaar onroerend goedpraktijk

Eefje Wijdemans

Medewerker onroerend goedpraktijk

Edith van der Zee

Behandelaar onroerend goedpraktijk

Uw notarieel adviseur
in Tilburg

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening op ieder denkbaar gebied.