Een woning verdelen in appartementen

Splitsing in appartementen

Wanneer u een woning heeft die u wilt verdelen in appartementen, is het belangrijk om dat goed te regelen bij een notaris. Er komt namelijk veel juridische kennis kijken bij het splitsen van appartementsrechten. Hoekstra & Partners Notarissen in Tilburg heeft de juridische expertise huis om u hierbij goed te begeleiden en adviseren.

Splitsingsakte en splitsingstekening

De splitsingsakte wordt opgesteld door onze notaris. Hierin staat een exacte omschrijving van het pand en hoe de appartementen zijn verdeeld. Ook staat erin welke delen van het pand voor privégebruik zijn, en welke delen voor gemeenschappelijk gebruik (bijvoorbeeld een entreehal). Bij een splitsingsakte hoort ook een splitsingstekening, waarop precies de oppervlaktes van de appartementen worden aangegeven. De akte en de tekening worden bij het Kadaster ingeschreven.

Wanneer een gebouw wordt gesplitst in appartementen, wordt er op hetzelfde moment een Vereniging van Eigenaren (een VVE) opgericht. Daarvan zijn alle eigenaren van de appartementen dan ook automatisch lid. Bij het opstellen van de statuten en reglementen voor uw VVE staat Hoekstra & Partners Notarissen in Tilburg u graag bij.

Splitsing in appartementen

Ook het splitsen in appartementen van een pand kunnen we voor u verzorgen. Zo weet u zeker dat alles juridisch perfect geregeld is.

DE KRACHT ACHTER HOEKSTRA & PARTNERS NOTARISSEN

Maak kennis met de specialisten

Harold Jansen

Notaris

Inge Mulleman- van den Biggelaar

Behandelaar onroerend goedpraktijk

Stephanie Franken

Medewerker onroerend goedpraktijk

Marvin la Rose

Behandelaar onroerend goedpraktijk

Eefje Wijdemans

Medewerker onroerend goedpraktijk

Edith van der Zee

Behandelaar onroerend goedpraktijk

Uw notarieel adviseur
in Tilburg

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening op ieder denkbaar gebied.