Uw hypotheek juridisch goed geregeld

Hypotheekakte woning

Voor het kopen van een huis is in de meeste gevallen een hypotheek nodig. Tegelijk met het tekenen van de leveringsakte is het daarom gebruikelijk om ook de hypotheekakte te tekenen. In deze akte staat dat uw de woning in onderpand geeft, in ruil voor het verkrijgen van hypothecaire lening. Ook de hoogte van het hypotheekbedrag én de waarborgen voor de hypotheekverstrekker staan in de hypotheekakte.

Een hypotheekakte is, net als de leveringsakte, wettelijk verplicht. Aan het opstellen van de hypotheekakte gaat onderzoek vooraf: zo controleert de notaris of er op de woning geen eerder gevestigde hypotheken rusten en ziet hij erop toe dat er geen oude (belasting)beslagen meer zijn. Is alles in orde? Dan schrijft de notaris de hypotheekakte in bij het Kadaster.

Hypotheekakte laten
opstellen
door de notaris

Ook het opstellen van de hypotheekakte kunnen we voor u verzorgen. Zo weet u zeker dat alles juridisch perfect geregeld is.

TIP: NHG-VOORWAARDEN
Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek is het vaak mogelijk om op basis van NHG-voorwaarden de hypotheek te financieren. Dit geldt voor hypotheken tot een bedrag van € 325.000,-. Hiervoor betaalt u eenmalig een borgsom van 1% over de koopsom, maar hiervoor ontvangt u vaak een extra rentekorting van de hypotheekverstrekker. Tevens heeft u de garantie dat bij onvoorziene omstandigheden het waarborgfonds garant staat. Ook bij het oversluiten van uw hypotheek is het mogelijk onder NHG te financieren. Laat u hierover goed informeren.

Uw notarieel adviseur
in Tilburg

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening op ieder denkbaar gebied.

DE KRACHT ACHTER HOEKSTRA & PARTNERS NOTARISSEN

Maak kennis met de specialisten

Harold Jansen

Notaris

Inge Mulleman- van den Biggelaar

Behandelaar onroerend goedpraktijk

Stephanie Franken

Medewerker onroerend goedpraktijk

Marvin la Rose

Behandelaar onroerend goedpraktijk

Eefje Wijdemans

Medewerker onroerend goedpraktijk

Edith van der Zee

Behandelaar onroerend goedpraktijk