Vertrouw op advies van onze notaris

Zorgvuldige afhandeling van uw echtscheiding

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis in uw leven. U en uw (ex)partner moeten heel veel regelen. Hoewel er altijd een advocaat nodig is om de echtscheiding bij de rechtbank in te dienen, kan een notaris van grote toegevoegde waarde zijn. Hoekstra & Partners Notarissen in Tilburg staat u graag bij met juridisch advies op maat en met notariële dienstverlening waarmee u uw huwelijk zo goed mogelijk kunt afsluiten.

Wanneer u gaat scheiden, is het verstandig om een echtscheidingsconvenant op te stellen. Daarin staan alle onderlinge afspraken over zaken als de alimentatie. Wij kunnen dit convenant voor u opstellen. Heeft u minderjarige kinderen? Dan moet u bij het verzoek tot echtscheiding niet alleen een echtscheidingsconvenant toevoegen, maar ook een ouderschapsplan met daarin afspraken over bijvoorbeeld de verzorging en opvoeding van de kinderen.

Als één van beide partners eigenaar is van de woning, moet de andere partner de woning verlaten (tenzij u in het echtscheidingsconvenant iets anders afspreekt). In de meeste gevallen zijn beide partners samen eigenaar van de woning. Wanneer één van de partners in de woning wil blijven wonen en de ander wil uitkopen, moet dit bij de notaris worden vastgelegd in een akte van verdeling.

Echtscheiding bij
de notaris

Ook wanneer het gaat om een echtscheiding kunt u bij Hoekstra & Partners Notarissen terecht. Zo weet u zeker dat alles juridisch perfect geregeld is.

TIP: PENSIOENFONDS
Het is aan te bevelen om uw ex-partner af te melden bij je pensioenfonds. Hoe eerder u dat doet,  des te minder ontvangt uw ex-partner bij uw overlijden - en des te meer (een toekomstige) nieuwe partner.

TIP: VERZEKERINGEN
Zorg er bij een scheiding voor dat de verzekeringen voor de woning op de goede naam komen te staan, bijvoorbeeld de opstalverzekering en inboedelverzekering. Deze verzekeringen moeten op één naam staan om latere problemen te voorkomen.

Uw notarieel adviseur
in Tilburg

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening op ieder denkbaar gebied.

DE KRACHT ACHTER HOEKSTRA & PARTNERS NOTARISSEN

Maak kennis met de specialisten

Harold Jansen

Notaris

Marjolein Kuijpers

Behandelaar familiepraktijk

Kirsten Nouws

Behandelaar familie- en ondernemingsrechtpraktijk