Onze notaris helpt u met advies op maat

De ontbinding van uw samenlevingscontract

Het ontbinden van een samenlevingscontract is niet zo ingewikkeld als een echtscheiding: in principe is een aangetekende brief naar uw partner voldoende. Maar in de meeste gevallen zijn er wel degelijk zaken die u goed wilt regelen. Bijvoorbeeld wanneer u samen kinderen heeft of een woning heeft gekocht. Hoekstra & Partners Notarissen in Tilburg heeft veel ervaring bij het ontbinden van samenlevingscontracten en helpt u graag verder met een advies op maat.

Samenlevingscontract en gezamenlijke woning

Net als bij een scheiding is het, ook bij het ontbinden van een samenlevingscontract, gebruikelijk dat de woning wordt verkocht óf dat één van de partners de ander uitkoopt. Heeft u in uw samenlevingscontract geen afspraken gemaakt over wat er moet gebeuren met het geld dat u samen in de woning heeft gestoken? Dan wordt dit fifty-fifty verdeeld of in die verhouding waarin u beide eigenaar bent van de woning.

Samenlevingscontract en minderjarige kinderen

U bent niet verplicht om een ouderschapsplan te laten opstellen, maar de meeste ouders willen wel graag een officieel document laten opstellen om afspraken te maken over bijvoorbeeld kinderalimentatie en de opvoeding. Daarbij kan onze notaris u bijstaan. Goed om te weten: wettelijk gezien is er geen verplichting om partneralimentatie te betalen, als een samenlevingscontract wordt ontbonden.

In het samenlevingscontract heeft u wellicht afspraken gemaakt over de verdeling van vermogen en schulden die u samen tijdens de duur van het contract hebt opgebouwd. Onze notaris kan u bij het ontbinden van het contract helpen om dit in goede banen te leiden en vast te leggen.

Ontbinding samenlevingscontract
bij de notaris

Ook wanneer het gaat om het ontbinden van uw samenlevingscontract kunt u bij Hoekstra & Partners Notarissen terecht. Zo weet u zeker dat alles juridisch perfect geregeld is.

Uw notarieel adviseur
in Tilburg

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening op ieder denkbaar gebied.

DE KRACHT ACHTER HOEKSTRA & PARTNERS NOTARISSEN

Maak kennis met de specialisten

Harold Jansen

Notaris

Marjolein Kuijpers

Behandelaar familiepraktijk

Kirsten Nouws

Behandelaar familie- en ondernemingsrechtpraktijk