Regel het voor de grote dag

Huwelijkse voorwaarden

De jurk, de taart, de feestlocatie: bij het regelen van een huwelijk houden veel mensen zich alleen bezig met de trouwdag zelf. Het is echter verstandig om ook verder vooruit te kijken en bij de notaris huwelijkse voorwaarden op te stellen. Mocht uw huwelijk onverhoopt eindigen in een echtscheiding, dan maken huwelijkse voorwaarden de afwikkeling eenvoudiger. Zo beschermt u zichzelf én elkaar tegen onverwachte en vervelende verrassingen.

Beperkte gemeenschap van goederen

Sinds 2018 trouwen echtparen automatisch in een beperkte gemeenschap van goederen. Dat betekent dat de bezittingen én schulden die de partners al voor hun huwelijk hadden, ook van henzelf blijven. Zo gaat de helft van het vermogen van de ene partner dus niet meer automatisch naar de andere partner na een scheiding, en is de ene partner na een scheiding ook niet meer opeens voor de helft verantwoordelijk voor de studieschuld van de ander. Alleen de bezittingen of schulden die u tijdens het huwelijk opbouwt, zijn gezamenlijk.

Ook in deze nieuwe situatie kan het slim zijn om huwelijkse voorwaarden op te stellen. Bijvoorbeeld wanneer één van de twee huwelijkspartners een onderneming heeft en niet wil dat de andere partner verantwoordelijk kan worden gehouden voor schulden die tijdens het huwelijk worden gemaakt, of wanneer u de eigendomsverdeling van de woning anders wilt verdelen dan 50/50. Hoekstra & Partners in Tilburg heeft veel expertise in huis op het gebied van het opstellen van huwelijkse voorwaarden en zorgt ervoor dat deze precies aansluiten bij uw wensen en situatie.

Huwelijkse voorwaarden
bij de notaris

Ook uw huwelijkse voorwaarden kunnen we voor u verzorgen. Zo weet u zeker dat alles juridisch perfect geregeld is.

TIP: UPDATE UW HUWELIJKSE VOORWAARDEN
Het is raadzaam om de huwelijkse voorwaarden eens in de zoveel tijd na te lezen en tegen het licht te houden. Is de inhoud van de huwelijkse voorwaarden nog wel van toepassing op de huidige situatie en wensen? Leeft u de huwelijkse voorwaarden wel goed na? Als u de huwelijkse voorwaarden tijdens het huwelijk niet goed naleeft, kan dit immers bij echtscheiding verstrekkende gevolgen voor het vermogen hebben.

Uw notarieel adviseur
in Tilburg

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening op ieder denkbaar gebied.

DE KRACHT ACHTER HOEKSTRA & PARTNERS NOTARISSEN

Maak kennis met de specialisten

Harold Jansen

Notaris

Marjolein Kuijpers

Behandelaar familiepraktijk

Kirsten Nouws

Behandelaar familie- en ondernemingsrechtpraktijk