De afwikkeling van een nalatenschap bij de notaris

Verklaring van erfrecht

Om toegang te krijgen tot belangrijke zaken als de bankrekeningen, uitkeringen of de belastingteruggave van een overleden persoon is een verklaring van erfrecht noodzakelijk. In deze akte staat of er een testament is, wie de erfgenamen zijn en wie er bevoegd is om de nalatenschap af te wikkelen. Deze akte kan alleen door een notaris worden opgesteld. Bij Hoekstra & Partners Notarissen in Tilburg hebben we alle expertise om dit goed voor u te regelen.

Allereerst checkt de notaris bij de burgerlijke stand of alle gegevens kloppen. Vervolgens wordt in het Centraal Testamenten Register onderzocht of er een testament is opgesteld. In de akte van erfrecht staat ook wat de erfgenamen met hun erfdeel willen doen: zuiver aanvaarden, benificiair aanvaarden of verwerpen. Aan elke keuze zitten gevolgen; onze notaris legt u graag uit welke dat zijn.

Regel een verklaring van erfrecht bij de notaris

Ook voor het vastleggen van een verklaring van erfrecht kunt u bij Hoekstra & Partners Notarissen terecht. Zo weet u zeker dat alles juridisch perfect geregeld is.

DE KRACHT ACHTER HOEKSTRA & PARTNERS NOTARISSEN

Maak kennis met de specialisten

Harold Jansen

Notaris

Marjolein Kuijpers

Behandelaar familiepraktijk

Kirsten Nouws

Behandelaar familie- en ondernemingsrechtpraktijk

Uw notarieel adviseur
in Tilburg

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening op ieder denkbaar gebied.