Vruchtgebruiktestament opstellen bij de notaris

Testament voor vruchtgebruik

Met een vruchtgebruiktestament worden de kinderen eigenaar van de nalatenschap, nadat één van de partners is overleden. Dat kan een deel van de erfenis zijn, zoals het huis, of de hele erfenis. De kinderen zijn vervolgens verplicht het in bruikleen te geven aan de langstlevende partner. Zodra dit recht op vruchtgebruik vervalt – na het overlijden van de langstlevende partner – worden de kinderen volledig eigenaar van de erfenis.

Een vruchtgebruiktestament kan interessant zijn als u en uw partner allebei kinderen uit eerdere relaties hebben. Met dit testament kunt u het gebruiksrecht van uw nalatenschap aan uw partner geven, zodat de eigendom van goederen al aan uw kinderen toekomt, zodat u zoveel mogelijk van uw vermogen voor uw kinderen waarborgt. Het kan ook als oplossing dienen voor goederen die in de toekomst flink in waarde zullen stijgen.

Regel uw vruchtgebruik- testament bij de notaris

Ook voor het laten opstellen van uw testament met vruchtgebruik kunt u bij Hoekstra & Partners Notarissen terecht. Zo weet u zeker dat alles juridisch perfect geregeld is.

DE KRACHT ACHTER HOEKSTRA & PARTNERS NOTARISSEN

Maak kennis met de specialisten

Harold Jansen

Notaris

Marjolein Kuijpers

Behandelaar familiepraktijk

Kirsten Nouws

Behandelaar familie- en ondernemingsrechtpraktijk

Uw notarieel adviseur
in Tilburg

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening op ieder denkbaar gebied.