Kies voor de juiste rechtsvorm

Het oprichten van een
NV
bij de notaris

Bij het oprichten van een bedrijf is het belangrijk om de juiste rechtsvorm te kiezen. In veel gevallen zal de keuze vallen op een naamloze vennootschap (NV). Deze rechtsvorm heeft veel overeenkomsten met een BV, maar waar bij een BV de aandelen alleen via de notaris kunnen worden overgedragen, kan dat bij een NV ook via de beurs. Wilt u weten of een NV voor u de juiste rechtsvorm is? Hoekstra & Partners Notarissen in Tilburg staat u bij met juridisch advies en notariële dienstverlening op maat.

Oprichtingsakte NV

Het oprichten van een NV is aan enkele regels gevonden. Zo moet er een minimaal kapitaal ter waarde van € 45.000 in de vennootschap worden gestort, maar dat mag ook door middel van goederen zoals machines of een pand. Het oprichten van een NV is alleen mogelijk met een notariële oprichtingsakte met statuten. Hierin wordt bijvoorbeeld vastgelegd tot welk bedrag de vennootschap aandelen kan uitgeven, hoe de bestuurders en commissarissen benoemd en ontslagen worden én welke bevoegdheden zij hebben. Ook de regels voor de overdracht van de aandelen worden in de statuten vastgelegd.

NV oprichten
bij de notaris

Ook wanneer het gaat om het oprichten van een NV kunt u bij Hoekstra & Partners Notarissen terecht. Zo weet u zeker dat alles juridisch perfect geregeld is.

DE KRACHT ACHTER HOEKSTRA & PARTNERS NOTARISSEN

Maak kennis met de specialisten

Harold Jansen

Notaris

Kirsten Nouws

Behandelaar familie- en ondernemingsrechtpraktijk

Uw notarieel adviseur
in Tilburg

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening op ieder denkbaar gebied.